Blog

Gotowanie dla każdego oraz dostępne przepisy na dania główne

Niesamowite smaki jesteśmy w stanie odnaleźć w kuchni kresowej, która łączy w sobie obyczaje przeróżnych państw: Litwy, Ukrainy, Rosji i Austro – Węgier. Kuchnia kresowa jest bardzo smakowita, niestety jest też wysokokaloryczna. W przygotowaniu potrawy kuchni kresowej są łatwe w przygotowaniu oraz oszczędne. Podstawowym składnikiem tej kuchni są kartofle. Z kartofli przygotowuje się fundamentalne dania, które są niesłychanie lubiane przez większość, takie jak pyzy, kartacze czy placki ziemniaczane. W kuchni kresowej kolosalne miejsce zajmują zupy, najbardziej znane to: barszcz ukraiński, chłodnik litewski i solianka, która ma prawo być mięsna, rybna czy grzybowa. Inne dania to dania główne: babka ziemniaczana; makaron: kartacze (pociągłe nafaszerowane mięsem z cebulą), cepeliny (farsz z mięsa wieprzowego oraz majeranku), kołduny (nieduże pierożki, które są nasadzone surowym mięsem). Znane przez wielu są słodkości kresowe: sękacz – ciasto pieczone nad otwartym ogniem, polewane na wałek i charakteryzujące się takimi sękami, stąd nazwa, innym delikatesem kutia, która jest szablonową potrawą wigilijną. Znacznie więcej przepisów na witrynie przepisy kuchni amerykanskiej Obiading.pl.
Wszelcy Polacy po wyjeździe za granicę prócz tego, że wzdychają za rodziną i druhami, tęsknią także za polską kuchnią, niestety nie wszystko da się za granicą zakupić, czy nawet ugotować, ze względu na fakt, że nie wszystkie towary można tam kupić. Polska kuchnia jest niesłychanie różnorodna, albowiem położenie geograficzne i działania państw sąsiadujących z nami miało wpływ na to, że kuchnia jest niezmiernie rozbita na kuchnie tubylcze. Nasza idealna kuchnia będzie uważana za kuchnię niezdrową i tłustą. Podstawą lokalnej kuchni są mięsa, takich kiełbas jak w Polsce nie nabędzie się nigdzie. Oprócz mięsa na polskich stołach nieraz goszczą ryby. No i bezsprzecznie zupy, niezmiernie wielka różnorodność zup, które są stereotypowym dziennym daniem obiadowym. Schematyczna polska zupa niezmiernie w wielu przypadkach zabielana jest śmietaną, choć już coraz to częściej zamiast śmietany używa się jogurtu, który jest zdrowszy, jednak wielu nie widzi możliwości takiej zamiany, albowiem uważają, że to już nie ten smak. Kuchnia krajowa niezmiernie w wielu przypadkach wykorzystuje ziemniaki, czerwone buraki, kapustę. Cudzoziemcy nie potrafią pojąć, że Polacy jedzą na przykład dzikie jak dla nich grzyby, ponieważ apetyczne grzyby dla obcokrajowców to tylko pieczarki oraz wadliwe ogórki oraz kapustę. Za takie bo sugerują kiszoną kapustę i ogórki.
Pomysły kulinarne – Obiading to miejsce, gdzie odszukacie więcej kulinarnych przykładów oraz przepisów na smaczne, kapitalne wprost dania różnych kuchni. Z całego serca zapraszamy!

Tags: , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.