Blog

organizacja eventów kulinarnych

Obecna kultura pichcenia mocno różni się od tego, co górowało w globie kulinarnym jeszcze kilkanaście lat temu. Regionalizacja w świecie kulinarnym była tak gigantyczna, że jedynie nieliczne państwa mogły bić się o miano tych kulinarnie najważniejszych. Nikogo nie zdumiewało w związku z tym, że Włoskie tubylcze sery i wędliny są fenomenalne w smaku – dostępność potraw typowo kubańskich czy azjatyckich była jednak dla zwyczajnego degustatora z Europy mocno zawężona. Sama globalizacja oraz pojawienie się tysięcy sprofilowanych kucharskich sklepów nie dostarczyłoby efektu bez pomocy licznych programów kulinarnych oraz międzynarodowych gwiazd gotowania, które swoimi pomysłami telewizyjnymi czy książkowymi zarażają miliony ludzi na całym świecie do pichcenia rzeczy spoza osobistej strefy komfortu. Takie wychodzenie poza własny region w przypadku kucharzy z Polski czy innych krajów jak Izrael czy Norwegia, obserwować wolno dziś z powodzeniem w telewizji publicznej. To potwierdzają także terminy rodzaju pokazy gotowania. Coraz więcej jest bowiem programów, w których na przemian amatorzy oraz fachowi kucharze mający już własne restauracje – starają się przekonać widzów oraz jurorów do swoich kolejnych potraw.

Tags: , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.